In het voorjaar van 2019 is de afdeling Expeditie aangevuld met Logistiek Planner Jordi van Oversteeg. Voor de levering van onze producten buigt hij zich over de meest snelle en efficiënte wijze van transport. Zorgvuldig wordt de juiste trailer voor de vracht, van kleine of grote afmeting, gepland. Een leuke uitdaging die Jordi dagelijks met veel plezier aangaat.


Ontwikkelen
Jordi richt zich binnen de afdeling Expeditie op de transportplanning. “Dat bevalt heel goed”, zegt Jordi enthousiast. “Voorheen werkte ik in het voorraadbeheer, nu sta ik aan de andere kant de lijn en plan ik met een heel andere inslag. Deze rol vind ik leuker. Er wordt veel geschoven op de korte termijn en er moet af en toe behoorlijk snel geschakeld worden. Dat gaat gelukkig altijd goed. Het houdt ons scherp en geeft uitdaging aan ons werk.” De productieplanning is op korte termijn ook een onderdeel van zijn werkzaamheden. “Daarin wil ik mezelf meer gaan ontwikkelen zodat we elkaar als team op kunnen vangen. De wisselwerking op de afdeling is prima en ik krijg de vrijheid om planwerkzaamheden zelf op te pakken. Ik heb de flow al aardig te pakken.”

 

Trailers voor elke afmeting
Twee dagen voor het transport maakt Jordi de definitieve planning. Bepalende factoren zijn; welke vracht heeft prioriteit, is er een zelflosser nodig en welke leveringen zijn met elkaar te combineren in een route en wijze van transport? “We hebben bij onze vaste transporteur, Van der Linden Transport, drie trailers en zeven uitschuiftrailers tot onze beschikking. Voor vracht van 3 meter is een enkele trailer voldoende, maar voor een vracht van 24 meter hebben we een trailer nodig die op twee punten kan uitschuiven.” Bij een vracht van meer dan 24 meter wordt de verplichte vergunning en begeleid vervoer aangevraagd via de transporteur. “Voor de langere lengtes beschikken we bij Van der Linden over een vaste poule chauffeurs met de benodigde expertise.” Waar mogelijk probeert Jordi rechtstreeks vanaf de productielijn te laden. “Dat is de meest efficiënte wijze.”

 

Plannen
Jordi heeft met zijn baan bij Delft Profielen een betere balans gevonden in werk en privé. “Voorheen maakte ik lange werkdagen met een grotere reisafstand. Bij Delft Profielen maak je samen het werk af binnen normale werktijden, uitzonderingen daargelaten. Dat betekent dat ik naast mijn planwerkzaamheden bij Delft Profielen ook mijn privézaken beter kan plannen.” Zoals het bezoeken van de sportschool of festivals. Ook gaat hij regelmatig op stap met zijn vrienden en voetbalt Jordi in de ‘kelderklasse’. De informele sfeer bij Delft Profielen past hem dan ook prima. Trots voegt Jordi toe: “Als je ziet wat voor grote bedrijven er met onze producten zijn gebouwd. Dat is best heel bijzonder.”