Delft Profielen voorziet sinds kort haar DELFT137R warmdakplaten standaard van centerpunten voor het bevestigen (teksen) van de dakplaten. De voorbereide fixeerpunten besparen montagetijd en garanderen een nauwkeurige afwerking. Het monteren van dakplaten conform de MDG-kwaliteitsrichtlijnen is voortaan een fluitje van een cent.

 

Tijdens de productie wordt om de 500 mm een centerpunt in de lip gedrukt.  Jeroen Scholman, hoofd inkoop bij Dagemo, is enthousiast over de nieuwe standaard: “Voorheen moesten onze monteurs de fixeerplekken zelfstandig verdelen. Nu kunnen ze zonder te meten direct de teks of popnagel plaatsen.”

 

Efficiënt en esthetisch

“Ook esthetisch zorgen deze centerpunten voor een perfect resultaat, wat ontzettend belangrijk is bij zichtwerk. Als de dakplaat geen zichtwerk is, zoals bij een verlaagd plafond, komt de afstand tussen de verbindingen niet zo nauw. Bij een gymzaal of andere situaties waarbij de onderzijde van het dak in het zicht blijft, is het verreist dat de teksen of popnagels gelijkmatig verdeeld worden. Door deze voorbereide centerpunten werken we nauwkeurig én besparen montagetijd.”

 

Kleine moeite groot verschil

“De dakplaten worden op locatie in elkaar gelegd. De lip van de plaat ligt dan op de goot van de plaat. De monteur ziet het centerpunt, maar als je van onderaf kijkt, zie je deze niet. Het is voor ons een kleine moeite om deze fixeerpunten standaard aan te brengen en voor onze klanten een groot verschil”, vult Emile van Hout, hoofd verkoop bij Delft Profielen aan.

 

 

Tevreden klant

“Dagemo is al decennialang klant van Delft Profielen. Ik heb zelf met hen contact opgenomen om mijn waardering uit te spreken voor het aanbrengen van de fixeerpunten en werd toen gevraagd voor dit referentieverhaal. Daar werk ik graag aan mee. Tijdsbesparing is een belangrijke factor in de markt, de fixeerpunten helpen bij het zo snel en efficiënt mogelijk werken. Uiteraard speelt ook het esthetisch voordeel mee”, besluit Scholman.
 

Over Dagemo

Dagemo BV in Tiel is specialist in het leveren en monteren van een breed scala aan dak- en gevelbekledingen. Van binnendoosconstructies, sandwichpanelen en profielplaten tot aluminium composiet, keramische gevels en cassettegevels. Daarnaast heeft Dagemo ruime ervaring met het monteren van staalplaat-betonvloeren. Om de “regenjas” van het gebouw compleet te maken, leveren zij tevens dakbedekkingen, kozijnen, lichtstraten en overheaddeuren.