Betere bescherming van hoogwaardige profielplaten, meer stabiliteit tijdens het transport én een nette uitstraling: met de nieuwe, volautomatische horizontale ringwikkelaar voor het wikkelen van gepalletiseerde profielplaten zet Delft Profielen het puntje op de i van de toch al imposante productiehal. “We kunnen nu een nóg beter visitekaartje afgeven aan onze klanten, dan we al deden!”, zegt Sander Bouwmeester (54), Operations Manager bij Delft Profielen.

 

 

Door een toenemende vraag vanuit ook de particuliere sector (MontageMarkt Waalwijk) naar kleinere verpakkingen ongeïsoleerde dak- en gevelbeplating zorgde het oude, handmatige verpakkingsproces voor onnodige tijdsdruk op de productievloer. Volgens Bouwmeester levert de uitbreiding van de productielijn met de volautomatische horizontale ringwikkelaar een tijdwinst op van ruim 20 procent. Een naar eigen zeggen noodzakelijke investering: “Klanten stellen tegenwoordig andere eisen. Het liefst willen ze alles op maat gemaakt hebben, waardoor pakketten kleiner worden en er dus meer verpakt moet worden. Een tijdrovende klus. Bovendien moet een levering er netjes en verzorgd uitzien, dat geeft een bepaalde indruk en zegt iets over het bedrijf.” 

Volledig beschermde profielen

Delft Profielen wordt nationaal en internationaal geroemd om zijn betrouwbaar, innovatief karakter en deskundig op maat gemaakte profielplaten voor daken en gevels. Op zich al een visitekaartje om trots op te zijn. Maar de 75 centimeter diepe, bijna 20 meter lange volautomatische ‘inpakmachine’ zorgt ook voor blije gezichten bij operators van Delft Profielen zelf. Zij hoeven zich niet langer in allerlei bochten te wringen om een stapel profielplaten zo goed mogelijk te voorzien van een beschermende laag folie. “Door de inpakmachine wordt nu ook de onderkant van een pakket ingepakt, waardoor een heftruck bij het in- en uitladen niet langer per ongeluk de onderkant van een profiel kan beschadigen”, aldus Bouwmeester die erg te spreken is over de investering. “De verpakkingslijn is een must! Het is een manier om aan onze klanten te laten zien dat wij producten van begin tot eind netjes kunnen leveren.”

 

Geavanceerde software

Naast de toenemende automatisering, neemt ook digitalisering een steeds belangrijke rol in binnen het productieproces van Delft Profielen. Zo zijn inmiddels zes van de twaalf productielijnen voorzien van nieuwe, geavanceerde software, die het productieproces een enorme boost geeft. Bouwmeester: “De software verkleint de kans op fouten, door zelf te controleren of het geselecteerde materiaal bij de betreffende order hoort. Als dit niet het geval is, blokkeert de machine zichzelf tot de fout is opgelost. Bovendien is de nieuwe software minder storingsgevoelig, eenvoudig te bedienen, kan de administratie instructies toevoegen en zorgt het alles bij elkaar dat operators sneller, efficiënter en foutloos kunnen werken.”