Van de kinderopvang naar de bouw: die stap maakte Marieke Kneepkens vorig jaar april toen ze bij Delft Profielen aan de slag ging als administratief medewerkster. In zeer korte tijd ontwikkelde Marieke zich tot een onmisbare, creatieve duizendpoot. En hoewel ze dan misschien achter de schermen mag werken, ook u heeft onbewust weleens met haar werk te maken gehad. Deze nieuwsbrief is daar een voorbeeld van, maar ook beursdeelnames van Delft Profielen zijn het resultaat van de organisatorische kracht van ‘onze’ Marieke.

 

“Nadat ik zelf kinderen kreeg, wilde ik iets anders. Kinderen thuis én op het werk vond ik wel wat veel worden”, vertelt Marieke. In de krant zag ze een vacature bij Delft Profielen, voor administratief medewerker. Van de kinderopvang naar de bouw, echt een andere tak van sport. Maar niet helemaal vreemd voor haar. “In mijn studietijd heb ik lang bij de Gamma gewerkt. Dat bouwen is er dus toch een beetje in blijven zitten”, vertelt ze lachend. Compleet nieuw was het wereldje dus niet en het eerste gesprek was dan ook heel positief. “Tijdens het tweede gesprek kwam al snel de vraag of ik niet wat meer zou willen doen dan alleen administratieve taken.”

 

Dat heeft ertoe geleid dat Marieke nu een uitgebreid takenpakket heeft. “Ik heb een veelzijdige functie, dat vind ik heel erg leuk”, vertelt ze. Naast administratieve taken en het aannemen en doorvoeren van orders houdt Marieke zich ook bezig met communicatie en marketing. “Als bijvoorbeeld een vakblad belt met de vraag of wij willen adverteren, kijk ik of het passend is. Zo staat er binnenkort een artikel in een vakblad, met een advertentie die ik geregeld heb.” Voorheen hield een collega uit het verkoopteam zich bezig met deze zaken. “Maar die had het daar eigenlijk veel te druk voor, het is een flinke taak.”

 

Zo regelt Marieke ook beursdeelnames: “Ik verzorg onze inschrijving en ben contactpersoon voor de beursorganisatie. Ik krijg natuurlijk veel input van collega’s bij verkoop, maar in hoofdlijnen ben ik de organisatorische kracht.”Groots klein bedrijf

Marieke voelt zich ook aangetrokken tot Delft Profielen vanwege de bedrijfsomvang. “We zijn een vrij klein bedrijf, maar leveren wel duizenden vierkante meters aan producten”, zegt ze daarover. De productie vindt plaats vlakbij Marieke’s werkplek. “Ik kom ook regelmatig bij

de productie om foto’s te maken voor bijvoorbeeld LinkedIn, dat vind ik echt heel leuk. Ik zit echt op de plek waar het allemaal gebeurt en gemaakt wordt, dan weet je waar je voor werkt.”

 

De veelzijdigheid die Marieke in haar werk ervaart, ziet ze ook zeker terug binnen het bedrijf. “Ook mijn collega’s zijn veelzijdig: jong en oud, al heel lang of juist kort in dienst en iedereen wordt gewaardeerd en gerespecteerd. Dat vind ik echt heel erg prettig samenwerken.”

 

Verkoop, communicatie en fotografie

Marieke houdt zich dus bezig met het communicatie- en marketingwerk binnen Delft Profielen. Daarnaast komen er regelmatig andere afwisselende werkzaamheden voorbij. “Bijvoorbeeld het organiseren van een nieuwjaarsbijeenkomst, het schrijven van uitnodigingen en het beheer van de website. Maar ook onze LinkedIn-pagina houd ik bij.” Daarnaast verzorgt Marieke natuurlijk ook nog de administratieve werkzaamheden waarop ze oorspronkelijk solliciteerde.

 

Af en toe van je hobby je werk maken is voor Marieke de kers op de taart. “Vorig jaar hadden wij voor een groot bouwproject in Amsterdam de gevelbeplating van woontorens geleverd. Ik ben hobbyfotograaf en mocht foto’s gaan maken van dit project. Deze foto’s zijn uiteindelijk gebruikt in een vakblad, heel gaaf om deze in een magazine terug te zien!”