Het bedrijvenpark Nieuw-Prinsenland in het Brabantse Dinteloord is een nieuw distributiecentrum rijker. Michael Lewis Company, een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd vliegtuigmaaltijden en luchtvaartbenodigdheden distribueert, heeft voor zo’n 35 miljoen euro geïnvesteerd in het nieuwe verdeelcentrum. Het is een op multi-temperatuur gericht prestigeproject geworden, waar ook Delft Profielen een bijdrage aan heeft mogen leveren in de vorm van warmdakprofielen. Meteen ook de basis van het dak van het nieuwe distributiecentrum met daar bovenop nog isolatiemateriaal en dakbedekking.

 

Warmdakprofielen zijn door hun grote belastbaarheid efficiënt voor grote overspanningen. Dat is ook de reden dat veel staalbouwers, montagebedrijven en constructeurs gebruik maken van stalen profielen. Zeker als het gevels en daken van distributiecentra en andere gebouwen betreft.

 

Warmdakprofielen met de hoogste belastbaarheid

Voor het Michael Lewis-project heeft hoofdaannemer De Boer Staalbouw gekozen voor de hoogste, meest belastbare warmdakprofielen uit het assortiment van Delft Profielen. De profielen hebben een hoogte van 160 mm en kunnen tot zo’n 6,5 meter overspannen, waardoor het grote draagvermogen ze geschikt maakt voor isolatiemateriaal met hoge rse-waarden. Bovendien is de prijs-kwaliteitverhouding van de profielen ten opzichte van andere materialen relatief gunstig.


Publicatie in vakblad Industrie bouw

Het vakblad Industrie bouw wijdt in zijn januari-editie een artikel aan het nieuwe distributiecentrum en de rol die Delft Profielen daarin heeft gespeeld. Mede door de inzet van Delft Profielen is het hoogwaardige, moderne gebouw door de Amerikaanse touch van Michael Lewis Company voor Nederlandse begrippen net iets hoger en groter geworden. Dat geldt onder meer voor de kantoren, hallen en gangpaden die het nieuwe verdeelcentrum rijk is: alles heeft een maatje meer. De hoge eisen die het bedrijf aan zijn nieuw distributiecentrum stelt, zijn overigens niet voor niets. De aanwezige geavanceerde vriescellen, koelruimtes met natuurlijke koelmiddelen en ruimtes voor ongeconditioneerde goederen zijn een absolute must om de uitstoot van broeikasgassen te minimaliseren.

 

Delft Profielen krijgt bovendien ook nog apart aandacht in het vakblad. Zo wordt onder meer verwezen naar platen die wij produceren voor betonvloeren, volgt kort uitleg over hoe wij vloer-, wand- en dakprofielen ontwikkelen en worden diverse soorten afnemers van ons genoemd.

 

Nieuwsgierig geworden? Het volledige artikel ‘Warmdakprofielen voor hoogwaardige isolatie’ in Industrie bouw is hier te lezen.