Misschien heeft u hem al ontmoet? Onze nieuwe accountmanager Paul IJpelaar (28). Na ruim twee jaar werkzaam te zijn geweest op de binnendienst, betrad Paul begin dit jaar het veld als accountmanager. “Voor mij ligt de focus op een betrouwbare partner te zijn voor de klant. Flexibel meedenken en adviseren in de mogelijkheden op het gebied van materiaalsoorten en beschikbaarheid, om de projecten van de klant zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen” vertelt Paul gedreven.

 

Klantrelatie
De klantengroep die Paul beheert bestaat met name uit montagebedrijven, hallenbouwers en houthandels, van klein tot het middensegment. Zo’n drie dagen per week bezoekt Paul bestaande klanten en prospects. “De branche is heel open met een diversiteit aan klanten. Zij zijn trots op hun bedrijf en zien je graag komen.” Door goede research zoekt Paul naar kansen en mogelijkheden voor klanten. “We denken graag mee en vooruit in de behoefte van de klant. Bijvoorbeeld op het gebied van de leveringssnelheid van bepaalde coatings en kleuren.” De relatie met de klant is wat Paul betreft niet strikt zakelijk: “Voor het opbouwen van een goede relatie is de oprechte interesse in de klant minstens zo belangrijk.”

 

Productkennis

De afdeling verkoop binnendienst is een uitstekende voedingsbodem voor de opbouw van kennis om de klant optimaal te bedienen. Om zijn nieuwe rol binnen Delft Profielen goed vorm te kunnen geven, richt Paul zich op het vergroten en uitbreiden van de kennis binnen de branche en productgroepen. Door een goede begeleiding van Emile van Hout en Gerard Rutten maakt Paul zich de materie snel eigen. “Al na enkele maanden stelde ik zelfstandig offertes op en nam ik contact op met klanten.” In de buitendienst vertegenwoordigt Paul met name de producten met een hoogwaardige coating of kleur. “Met deze kennis en in samenwerking met de Verkoop Binnendienst wil ik graag een goede gesprekspartner en van meerwaarde voor de klant zijn.”

 

Brabantse gezelligheid

Paul is sociaal en houdt van aanpakken, en wil zich als accountmanager bij Delft Profielen graag verder ontwikkelen. In de zomer van 2020 gaat er, met de komst van zijn eerste kindje, een aanvullende ‘carrière’ van start. Een rol waar hij erg naar uitkijkt. In zijn vrije tijd speelt hij graag een potje voetbal en drinkt hij een borreltje met zijn vrienden. “De Brabantse gezelligheid neem ik zoveel mogelijk in mijn werk mee.”